O nas

Sem Katarina in sem ustanoviteljica blagovne znamke KataLonca.

Po poklicu sem živilski tehnik ter diplomirana inženirka konfekcijske tehnike. Ker me je že vseskozi zanimalo zdravo življenje, zdrav način življenja sem prevzela in sedaj nadaljujem družinsko obrt z izdelovanjem lastnega pletiva, katero je barvano z ekološkimi barvami (saj je koža največji organ, katera vsrka tudi vse strupe iz oblačil ter okolice). Iz lastnega pletiva se izdeluje različne izdelke oblačil za prosti čas, oblačila za dojenčke ter otroke kot tudi odrasle osebe. Več informacij o izdelkih dobite na spletni strani  www.strojan.si

Poleg naravnih oblačil spada zraven tudi naravna kozmetika. Zato sem opravila in obiskala vrsto tečajev na to temo in se usmerila v izdelavo naravnih trdih mil iz rastlinskih masel ter olj ter raznimi dodatki, kot so zelišča, glina, sol, med….

Ker mi pa to še ni bilo zadosti, sem zaenkrat opravila tudi prvo in drugo stopnjo tečaja REIKI po metodi Usui.

Z veseljem se ukvarjam z naravnimi izdelki tako z oblačili kot kozmetiko, ker s tem največ naredimo zase ter za okolico in narava nam bo enkrat hvaležna.

KataLonca mila so naravna mila, izdelana po ultra hladnem postopku. Na osnovi hladno stiskanih olj, zelišč ter naravnih eteričnih olj in barvil. Kožo čistijo in hkrati bogato negujejo.

Ta naravna mila so koži in naravi prijazna ter ročno izdelana. Kožo čisti, neguje, uravnava vlažnost in sprošča. Mila ne vsebujejo umetnih barvil, naftnih derivatov, silikonov, konzervansov, mehčalcev kože, parfumov in dišav ter okolju škodljivih sestavin. Izdelki niso testirani na živalih.

Izdelki KataLonca so:

BREZ umetnih barvil
BREZ naftnih derivatov
BREZ silikonov
BREZ mehčalcev kože
BREZ parabenov
BREZ agresivnega penilca SLS
BREZ konzervansov
BREZ sintetičnih dišav, parfumov
BREZ alkohola
BREZ okolju škodljivih snovi
NISO testirani na živalih

RAZLOGI, ZAKAJ UPORABLJATI NARAVNO KOZMETIKO KataLonca:

Ker izdelki vsebujejo RASTLINSKA OLJA IN MASLA
Kakovostni naravni izdelki so narejeni iz kakovostnih olj, kot je oljčno, sončnično ali ricinusovo olje ter masel kokosovo in palmovo. Naravno so izdelki obogateni z rastlinskim glicerinom, ki je poznan, da kožo navlaži, nahrani in ne izsuši. Naravna trda mila so v nasprotju s komercialnimi trdimi mili ali geli za tuširanje, kateri vsebujejo razne škodljive kemikalije, površinsko aktivne snovi, umetne penilce, parafine, kemične stabilizatorje, dišave, ki so dokazani hormonski motilci in motijo naravno ravnovesje naše kože. V večini komercialnih mil je odstranjen glicerin ali ga vsebujejo ta mila zelo malo.

Izdelki imajo DOLGOROČNO UPORABO
Naravno trdo milo imamo v povprečju 2-3 krat več časa v uporabi, kot en gel za tuširanje (ob seveda ustreznem shranjevanju mila na suhem). Glavna sestavina tekočega mila je voda, glavne sestavine trdega mila pa so olja in masla, ki nahranijo kožo in vzdržujejo njeno ravnovesje.

Naravni izdelki so DOBRI ZA NAS IN OKOLJE
Ko pomislimo, koliko plastične embalaže se nabere skozi čas, ko npr. uporabljamo gel za tuširanje ali tekoče milo za roke. Plačujemo proizvodnjo plastične embalaže in plačujemo dragoceno vodo, ki je glavna sestavina teh izdelkov. Ekološka alternativa za nego kože so naravni izdelki, saj jih dobimo v mali embalaži in brez vsebnosti vode.

Izdelki so BREZ KONZERVANSOV
Pri izdelavi naravnih izdelkov ni potrebe po konzervansih, da ostanejo dlje časa sveža, varna in učinkovita, saj izdelki ne vsebujejo vode. Vsi komercialni geli za tuširanje vsebujejo v svoji formulaciji vodo in zato morajo biti ustrezno konzervirani.

Izdelki vsebujejo NARAVNE SESTAVINE
Oglejte si npr. sestavine gela za prhanje ali komercialnega trdega mila. Ali veš kaj pomenijo? Pri trdih naravnih milih točno veš in razumeš vsako sestavino, saj vse izvira iz narave. Pri branju sestavin pri naravnih trdih milih se nam jezik ne »zafecla« kot se to rado zgodi pri branju komercialnih mil in gelov.

Poskrbimo za svoje zdravje in razmislimo o prehodu na naravne izdelke, saj s tem prihranimo denar, zaščitimo kožo pred škodljivimi kemikalijami, prispevamo k zmanjševanju odpadkov, prispevamo k zmanjševanju proizvodnje plastične embalaže in ohranjamo dragoceno vodo.