223029050

Pogoji poslovanjaPogoji poslovanja           

 

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Nakup je možen le v slovenskem jeziku.

 


 

Cene izdelkov

 

Vse cene v katalogu so v EUR in že vključujejo 22% davek na dodano vrednost. Prodajalec jamči, da se cena artikla od nakupa do dostave ne spremeni.

 


 

Rok veljavnosti ponudbe

 

Če ni drugače določeno pri opisu izdelka ponudba velja do razprodaje zalog. Po razprodani zalogi je izdelek umaknjen - ni viden v ponudbi ali pa je označen z ceno 0,00€.

Pri plačilu predračuna znesek poravnajte v roku ena do dva delovna dneva od dneva naročila, po preteku treh dni, bo rezervacija potekla in izdelek bo vrnjen nazaj v trgovino.

 

 

 


 

Kvaliteta izdelkov

Dobavitelj zagotavlja, da so vsi izdelki izdelani iz kvalitetnih surovin ter da so slovenskega porekla, saj so vsi izdelki izdelani v lastni proizvodnji.

 


 

Način plačila


PO POVZETJU

Kupnino izročite poštarju ob prevzemu paketa. Strošek dostaven je že vračunan v skupno ceno naročila.

Strošek priprave paketa in poštnine znaša v primeru pošiljanja po povzetju (odkupna pošiljka) 6,50€

Trenutno ni možen nakup oziroma plačilo blaga, poslanega po pošti kot Po povzetju. 


PO PREDRAČUNU
Po oddaji naročila kupnino nakažete na naš TRR: SI56 0312 8100 1440 405, odprt pri SKB banka d.d., Ljubljana.

Znesek predračuna poravnajte v roku ena do dva (delovna) dneva od dneva naročila. Tretji dan bo rezervacija potekla in izdelek bomo vrnili nazaj v trgovino.

Strošek priprave paketa in poštnine znaša v tem primeru 4,00€ in je že vračunan v skupno ceno naročila.
 

OB PREVZEMU
Plačilo pri osebnem prevzemu na sedežu podjetja: Strojan d.o.o., Virlog 14, 4220 Škofja Loka.

 


 

Dobavni rok

V kolikor so naravno milo ali drugi naravni izdelki na zalogi jih lahko dobite že v treh do petih delovnih dneh, drugače pa v roku 10 delovnih dni ali če je potrebno milo na novo izdelati v roku dveh mesecev (kar kupca obvestimo o dobavnem roku).


 


 

Dostava

Dostava naročenega blaga je preko Pošte Slovenije. Dostava blaga je omejena na ozemlje države Slovenije. Če se odločite za osebni prevzem v naši prodajalni v Škofji Loki, počakajte na sporočilo, da je naročilo pripravljeno na prevzem.

 


 

Stroški dostave

Stroški dostave so fiksni. Strošek dostave se izračuna v procesu naročanja in je dokončen. Priprava paketa in strošek dostave znaša 4,00€ pri bančnem plačilu na TRR (predračun), Pri osebnem prevzemu blaga na sedežu podjetja je strošek dostave brezplačen kot tudi pri nakupu nad 50,00€ je priprava paketa s poštnino brezplačna.

 


 

Vračilo izdelka v 14 dneh (Odstop od pogodbe)

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (e-naslov:  info@katalonca.si ), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, pri pogodbah katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo.

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Potrošnik blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje blaga, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo blaga, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek izdelka brez poštnine. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski oziroma osebni račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

V izjemnih primerih, ko izdelki niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup izdelka z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika na elektronsko pošto. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega izdelka enake ali višje vrednosti.

 

Obrazec za odstop od pogodbe izdelkov je na voljo spodaj:

 

Naslovnik

Strojan d.o.o.

Virlog 14

4220 Škofja Loka

 

Obveščam vas, da odstopam od pogodbe v skladu s 43. členom ZVPot za naslednje artikle:

___________________________________________________________

___________________________________________________________

___________________________________________________________

___________________________________________________________

Ime in priimek:     _____________________________________________


Naslov: _____________________________________________________

Kraj: _______________________________________________________

Telefon: _____________________________________________________


Datum računa oz. nakupa za prejete artikle: _________________________

Datum prejetja artiklov:__________________________________________

Številka računa ________________________________________________

Številka naročila (če obstaja):_____________________________________

 

Vračilo kupnine se vrne z bančnim nakazilom na posredovano številko bančnega računa:

SI56____________________________________________________________________

odprt pri banki ____________________________________________________________

 

Datum in podpis kupca

________________________________________________________________________

 

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne ali po pošti ali ga osebno prinese na naslov prodajalca.

Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

 


 

Menjava izdelka

V kolikor kupcu ne odgovarja vrsta ali vonj mila ali drugega naravnega izdelka, ga/jih lahko zamenja s tem, da najprej obvesti proizvajalca za vračilo. Poštnina je strošek kupca in poštnina se ne vrača pri vračilu izdelka (se odšteje od končnega plačanega zneska). Izdelek ne sme biti uporabljen. Biti mora v original embalaži ter nepoškodovan. V nasprotnem primeru lahko izdelek zavrnemo.

Menjave tudi ni možno izvesti, če je izdelek izdelan po željah in naročilu kupca.

 


Barve in velikosti mil

Mila so ročno izdelana in v vsaki seriji lahko prihaja do razlik v barvi, vzorcu, obliki ter raznih dodatkih,...

Prav tako so mila ročno rezana, tako da lahko prihaja do manjših odstopanj v teži posameznega kosa.


 


Stvarne napake

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:
artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?
Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?
Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v dveh mesecih in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja TU.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.